Kopafbeelding Pagina
Speltakteken Explorers

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar worden bij Scouting Explorers genoemd. De Explorer meiden van de Kompasnaald draaien hun opkomsten samen met de jongens Explorers van onze buren, de IJsselgroep Gorssel.
Het is dus een gemengde speltak. De Explorers hebben om de week op vrijdagavond opkomst van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Explorers organiseren hun eigen activiteiten, om zo hun eigen avonturen te bepalen. Ze kiezen uit hun midden hun eigen voorzitter, secretaris en penningmeester om zo een stap verder te zetten in hun zelfstandigheid en het leren omgaan met verantwoordelijkheden.
Zelf het programma voor je eigen opkomsten bedenken en je eigen zomerkamp organiseren. Wie wil dat nou niet?
Met elkaar op avontuur, het onbekende verkennen en zo je eigen talenten verder ontdekken en ontwikkelen.

Bij Explorers blijft het niet bij plannen maken, plannen zijn om uitgevoerd te worden. De tijd dat je leiding had die dingen voor je uitdacht en regelde ligt achter je, nu ben je zelf aan zet.
Maar soms kan een klein zetje in de goede richting of iemand die je wat raad geeft geen kwaad, daarvoor is de begeleiding. De begeleiding doet actief mee in het door de Explorers opgestelde programma en helpt als een plan dreigt te stranden.

Toch zijn er ook nog wel wat activiteiten die de begeleiding voor de Explorers organiseert. Zo af en toe samen met elkaar een onbekend avontuur aangaan blijft ook voor Explorers leuk.

Activiteiten

Bootje varen met Scouting

Naast de vrijdagavond opkomsten zijn er een aantal grotere activiteiten die een hele zaterdag of een weekend duren, zoals:
De Achterhoek Express, een gezamenlijke activiteit van een aantal groepen in de buurt voor hun Explorers en Roverscouts. Het enige wat je als Explorer vooraf weet is het startpunt, ergens op een plek in de Achterhoek. Waar je eindigt aan het eind van de dag en hoe je daar komt? Dat is een verassing.
Volg de aanwijzingen onderweg. Lopend, fietsend, met de bus, trein of misschien wel steppend iedere keer weer iets anders.

30 uur achter elkaar op vossenjacht door heel Gelderland? Met de Jotihunt kan het. Los de puzzels op en zoek de vossenteams, bouw mee aan opdrachten of maak gekke foto’s in het thema.

Wat natuurlijk ook niet ontbreekt, is een zomerkamp. Aan het begin van de zomervakantie met elkaar een aantal dagen erop uit trekken en kamperen. Waar naar toe en wat te doen op kamp? De Explorers bedenken en regelen het grotendeels zelf.

Informatie

Voor alle vragen over de Explorers, het programma en de opkomsten, of om een afspraak te maken om een keer te komen kijken, kun je contact opnemen met de begeleiding via e-mailadres: [email protected].
Je mag gerust 3 keer vrijblijvend komen kijken en meedoen met een Exploreropkomst voordat je het besluit neemt of je lid wilt worden van onze groep.