Kopafbeelding Pagina

Lidmaatschap

Scouting Kompasnaald is er voor alle meisjes vanaf 6 jaar.
Wij bieden een veilige omgeving om op een leuke, sportieve en creatieve manier het Scouting-spel met leeftijdsgenoten te kunnen spelen en hierbij je eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen.

Lid worden

Als je lid wilt worden ben je van harte welkom om een aantal keer te komen kijken. Je wilt natuurlijk weten of Scouting iets voor jou is en of je je thuis voelt in de groep. Omdat we elke opkomst weer iets anders doen, mag je 3 keer geheel vrijblijvend mee doen.

Neem vooraf even contact op met de speltak waar je wilt komen kijken, dan weet je ook zeker dat ze er zijn en jij niet voor een dichte deur staat.
- 6-11 jaar: [email protected]
- 11-15 jaar: [email protected]
- 15-18 jaar: [email protected]
- 18-21 jaar: [email protected]

Ook aan volwassenen bieden wij een leuke vrijetijdsbesteding.
Lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Heb je interesse in een bestuursfunctie of is Plusscout misschien wat voor jou? Laat dit dan weten door te mailen naar [email protected].

Wat kost Scouting?

De contributie is voor alle jeugdspeltakken gelijk. Voor 2024 is dit €115,-. Naast de contributie zijn de bijkomende kosten de kampen en het scoutinguniform. In het contributie bedrag zit ook het lidmaatschap bij Scouting Nederland. Dit geeft onder ander recht op korting op bepaalde artikelen in de Scoutshop en ontvang je drie maal per jaar het Scouting Magazine.

De contributie loopt per kalenderjaar. Heeft u vragen over de contributie dan kunt u terecht bij de penningmeester door te mailen naar [email protected]. Voor leden die niet per januari lid worden is er een regeling op de contributie.
Inschrijven bij onze vereniging kan via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Scouting kleding

Zit je op een sportvereniging, dan loopt iedereen in jouw team met dezelfde kleding aan om te laten zien dat je bij elkaar hoort.
Zo is het ook bij Scouting, iedere speltak heeft haar eigen kleur blouse. Met deze blouse, de Scoutfit, laat je gelijk zien of je Welp (groen), Scout (beige) of een Explorer / Roverscout (brique) bent.
De Scoutfit kan tegen een stootje en mag natuurlijk gewoon lekker vies worden als je in het bos of bij kampvuur bezig bent. Behalve de Scoutfit dragen we een groepsdas, die is voor iedere groep anders en zo ben je herkenbaar als lid van de Kompasnaald.

Scoutfit nodig? Informeer dan bij de leiding van je speltak of er nog tweedehands blouses zijn die gekocht kunnen worden. Liever een nieuwe Scoutfit? Dan kun je terecht op ScoutShop.nl.

Kampen

De kampen die we houden staan los van de contributie.
Het kan zijn dat iemand een keer niet mee kan op kamp, bijvoorbeeld omdat er thuis al wat anders gepland staat. Door de kosten van kampen buiten de contributie te laten, betaal je alleen wanneer je ook meegaat op het desbetreffende kamp. Wij streven er altijd naar de kosten van een kamp zo laag mogelijk te houden.

Inschrijven of uitschrijven