Kopafbeelding Pagina
Speltakteken Scouts

Scouts

De Scouts zijn meiden van 11 tot en met 15 jaar.
Houd je van actie en avontuur en heb je geen zin om iedere week hetzelfde te doen, dan zijn de Scouts van de Kompasnaald wat voor jou!

De Scouts hebben hun eigen ruimte in het clubhuis waar ze op zaterdagmiddag, van 14.00 uur tot 16.00 uur, van alles kunnen doen, maar zijn ook graag buiten bezig in het bos of elders op avontuur.
Verschillende activiteiten staan op het programma, dingen die je thuis niet zo gauw zou doen. Je leert hoe je de weg kan vinden door een kaart te lezen en hoe een kompas werkt. Wat dacht je van eten koken in je eigen keuken, die je zelf hebt gebouwd van houten palen en touw. Het bouwen van objecten wordt sjorren genoemd. Daarnaast leer je zelf je vuur maken en nog veel meer.
Het doel is om samen met andere Scouts op ontdekkingsreis te gaan naar wat er allemaal mogelijk is. Je doet dingen waarvan je dacht je ze nooit zou (kunnen) doen. Ontwikkel je eigen mening en leer samen te werken als een team met ieder z'n eigen talenten. De leiding helpt om jouw Scouting avontuur mogelijk te maken.

Op kamp

Op kamp met Scouting

Niet genoeg aan een zaterdagmiddag in de week?
Gelukkig gaan de Scouts meerdere keren per jaar op kamp. Van een weekendkamp in en rond het eigen clubhuis tot erop uit trekken met tenten om ergens te kamperen.

Met Pinksteren gaan de Scouts naar het buitenland op Intercamp (een internationaal kamp met Scouts uit verschillende landen) om andere Scouts te ontmoeten en samen met hun het gezamenlijke spel van Scouting te beleven. Mocht dit, om welke reden ook, niet door gaan, dan wordt er gekeken naar een alternatief, zoals een zomerkamp in Nederland.

Andere Scoutinggroepen ontmoeten

Ontmoet ook andere Scouts uit de regio bijvoorbeeld bij de Scouting wedstrijden.
Een weekend samen met Scouts van andere groepen uit de buurt kamperen en strijden om het wisselschild. Maar dit is ook een weekend vol plezier en lol met elkaar buiten het wedstrijdelement om. Welke groep zet de tent het netste op tot gezellig met elkaar rondom het kampvuur zitten en luisteren naar verhalen. Kortom van alles wat!
Aan het eind van het Scoutingseizoen is er ook een jaarafsluiting met alle groepen uit de regio.

Voor alle vragen over de Scouts, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met [email protected].